пʼятницю, 8 квітня 2022 р.

 ЯДС

Тема: Пригода перша. Знайомство з Хоботовичами

Довідайся, хто нас вигадав і написав такий чудовий твір. Для цього обчисли вирази і зістав результати з ключем  (переглянь картук-шифр за QR-кодом)

Про книгу місяця:

 “Пригоди Xоботовичів. Як слони до України мандрували” Святослава Чернія – цікава і пізнавальна книжка про сім’ю слонів, яка приїхала з Африки в Україну в гості до вовків. У ній є багато фактів про слонів і географію, а також багато тем для роздумів. Через персонажів казки автор хоче показати, що люди бувають різні, але в них можуть бути спільні інтереси, захоплення, їм може бути добре разом проводити час. Письменник прагне, щоб діти наслідували головного героя Муті: були такими самими допитливими, пізнавали світ, говорили все, як бачать і відчувають, були собою.

На написання “Пригод Xоботовичів” Святослава Чернія надихнуло відео. У ньому він побачив, як слон малював слона. Це здивувало й зацікавило його. Автор дізнався багато цікавого про слонів і захотів розповісти це дітям.

Письменник написав таку казку, яку хотів би прочитати в дитинстві. А в дитинстві він читав багато, бо ріс серед незліченної кількості книг.

Цікавинки про слонів